Ha jól sikerül, akkor értelemszerű a folytatás, de a rossz szex akár már a legelején tönkreteheti a bimbózó románcot. Ha szeretnéd lenyűgözni új partneredet, akkor nincs könnyű dolgod, hiszen fogalmad sincs, mire vágyik, mi okoz számára örömet. De ez nem azt jelenti, hogy megpróbálni sem szabad! Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan lehetsz sikeres első alkalommal az ágyban. 

 

Ne izguld túl!

 

Bár mind tudjuk, hogy az első szeretkezés milyen nagy jelentőséggel bír, azért nem szabad átesni a ló túloldalára. Teljesen oké, ha megtervezed például az estét, hogy hol kerüljön sor az összebújásra, illetve hogy mi legyen utána, de nem szabad túlgondolni, és minden egyes aprócska részlet miatt izgulni. Így is simán előfordulhat, hogy a gondosan kitervelt akció már az első néhány percben dugába fog dőlni. Emiatt ne stresszelj! 

Sajnos benne van a pakliban, hogy az első alkalom nem lesz egetrengető, de azért nem kell egyből temetned a kapcsolatot. Gondolj arra, hogyha partnered jófej, akkor tuti meg fogja érteni, és szívesen kísérlezetik veled tovább. Ha nem, akkor pedig nem kár a kapcsolatért, igaz? 

 

Lassan járj, tovább érsz

 

Az előjáték a szex nagyon fontos része, de valljuk be, hosszú távú kapcsolatoknál egy idő után kikopik, és inkább a gyors menetek fognak előnyt élvezni. 

Azonban ha új partnerrel bújsz ágyba, ne hagyd ki! Lehetséges, hogy mindketten fogtok izgulni egy picit, az előjáték viszont segíthet nektek ellazulni. Nyugodtan nyújtsátok el, amennyire csak lehet, hiszen minél később kerül sor a lényegre, annál nagyobb a valószínűsége, hogy tűzijátékkal végződik az este! 

Hogy milyen a jó előjáték, az mindenki számára mást jelent, de ha szép fokozatosan, apró lépésekben haladsz, akkor látni fogod, mi okoz partnered számára élvezetet. 

 

 

Figyelj a másikra!

 

Van, aki az ágyban is szabadszájú, és simán jelzi, ha valami nem jó számára, mások azonban lehetnek szégyenlősebbek, különösen egy teljesen új partner esetén.

Ha van egy olyan sejtésed, hogy partnered is az utóbbi kategóriába tartozik, akkor figyelj a teste jelzéseire! Az apró nyögések, a szapora levegővétel, a finom remegések (vagy ezek hiánya) rendkívül árulkodó lehet. Ha úgy tűnik, hogy valamit nem élvez, akkor azt inkább hanyagold, és próbálkozz mással!

Ha pedig te vagy az, aki nem szívesen beszéli ki, hogy mire vágyik az ágyban, akkor nyugodtan vezesd például a kezeddel a másikat! Ha valami nem jó, akkor húzd el onnan a kezét, ha pedig máshova szeretnéd azt a simogatást, akkor irányítsd oda! 

 

Le az akrobatikával

 

Szexi tud lenni, ha partnered épp olyan bevállalós, mint te, és szívesen kísérletezik extrémebb pózokkal. De talán ez nem olyan jó ötlet az első randin. 

Fogalmad sincs róla, hogy partnered mennyire laza, mennyire bírja az újdonságokat, melyek a kedvenc pózai, hogyan tudod azonnal a csúcsra juttatni… Ekkor rizikós lehet nagyon extra dolgokkal próbálkozni. Első alkalommal inkább a hagyományosabb pózokat próbáljátok ki, mint a misszionárius, lovagló-, vagy kutyapóz! 

 

 

Ami nem megy, ne erőltesd

 

Mindenki mást szeret az ágyban, és ez így van jól. Az első alkalomnál viszont ez kényes téma lehet, hiszen fogalmunk sincs a másik ízléséről. 

Kísérletezni nyugodtan lehet, de ha azt látjuk, hogy a másiknak nem esik jól valami, akkor hagyjuk abba, és ne erőltessük! Vannak, akik például nem kedvelik az orális szexet, vagy legalábbis szeretik a kapcsolat egy későbbi fázisára időzíteni, amikor már jobban megismerték egymást. Ha partnereden is azt látod, hogy nem jön be neki, hanyagold inkább, és ne kérj tőle olyat, amiben nem szívesen van benne. 

 

Elmarad a nagy Ó?

 

Előfordulhat, hogy megvan a kémia, mindketten igyekeztek odatenni magatokat, de egyszerűen nem jön az orgazmus. Ezzel sincs semmi gond! Vannak olyanok, akiknek szüksége van néhány alkalomra egy új partnerrel ahhoz, hogy teljesen feloldódjanak, és átélhessék a gyönyört. Ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy rossz köztetek a szex! Adjatok még esélyt a dolognak.