Sokan már a végső búcsú előtt megérzik, hogy a szerelmük kihűlt, és itt az idő továbblépni. De vajon milyen jelekből lehet felismerni, ha a kapcsolat a végéhez ért? Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük a leggyakoribbakat, hogy ne érjen meglepetés a párkapcsolatodban! 

 

Nem bújtok össze

 

Az eltávolodás talán legfigyelemreméltóbb jele, ha egyáltalán nem bújtok össze. Ez nem csak a szexet jelenti, lehetséges, hogy már az egyszerű ölelés vagy csók is teljesen eltűnt a kapcsolatotokból. A fizikai kontaktus nagyon fontos a kapcsolat működéséhez, ezek hiánya pedig arról árulkodik, hogy elmúlt köztetek a vonzódás. 

Nagyon fontos megjegyezni, hogy minden kapcsolatban előfordulhatnak átmeneti időszakok, amikor a szex háttérbe szorul. Az első szexmentes időszaknál nem kell azonnal pánikba esni, lehetséges, hogy csak a munka, a családi kötelezettségek, vagy egyéb feladatok okozzák. Ha tudtok is róla beszélni, akkor pedig aztán tényleg nincs baj!

A gond ott kezdődik, ha hosszú hónapok óta mellőzitek a szeretkezéseket, a csókokat, az öleléseket. Egyértelműen a kapcsolat végét jelenti, ha nem tudtok erről beszélni, nem is zavar különösebben, vagy ha minden ilyen jellegű próbálkozás kudarcba fullad. 

 

 

Nem szerveztek közös programot

 

Minden párkapcsolatban elérkezik az a pont, amikor a felek a kezdeti rózsaszín köd után egyre inkább szeretnének külön is időt tölteni, saját barátokkal lenni, saját hobbikkal foglalkozni. Ez teljesen természetes, hiszen egy normális kapcsolatban a felek ugyanúgy megőrzik saját egyéniségüket. Azonban, ha azon kapjátok magatokat, hogy már ezer éve nem csináltatok semmilyen közös programot, az egy figyelmeztető jel lehet. 

Sajnos mindenkit ki kell, hogy ábrándítsunk: az nem számít közös időtöltésnek, hogy mindketten otthon vagytok, de a saját dolgaitokkal foglalkoztok. Létezik olyan, hogy otthoni randi, de ennek az a feltétele, hogy valamit együtt csináljatok, például főzzetek, társasozzatok, tartsatok filmmaratont…

Ha ahhoz sincs kedves, hogy pároddal elmenjetek vacsorázni, vagy moziba, akkor az sajnos azt jelenti, hogy már egyáltalán nem töltöd vele szívesen az idődet. Talán érdemes elgondolkodni a kapcsolat jövőjén. 

 

Nincsenek közös terveitek 

 

Egy normál párkapcsolatban a feleknek megvannak a saját céljaik, ugyanakkor a másikkal közös vágyaik. Lehet ez egy egyszerű nyaralás vagy költözés, de akár lehet házasság, gyerekvállalás is. 

Ha nincs semmilyen közös tervünk a jövőre nézve, az viszont problémát jelezhet. Lehetséges, hogy csupán csak nem beszéltünk még róla egymással. Ezt érdemes minél előbb pótolni! De előfordulhat az is, hogy teljesen más célokat tűztünk ki magunk elé. Az egyik fél például körbeutazná a világot, míg a másik családra, házasságra vágyik. Ha úgy érezzük, hogy a céljaink nagyon különbözőek, és nem is akarunk ezen változtatni, akkor szintén jobb elköszönni egymástól. 

 

 

Állandó veszekedések

 

Nincs olyan párkapcsolat, amelyben időnként ne fordulna elő egy heves szóváltás. Teljesen normális dolog, hogy nem érthetünk mindig egyet mindenben. Ha azonban a párkapcsolat inkább a béke jellemzi, mint a viharok, akkor valószínűleg képesek vagytok harmonikusan együtt élni.

Az utóbbi időben elszaporodtak nálatok a viták? Képesek vagytok a legapróbb dologban is egyetérteni? A viták egyre hangosabbak, és mintha képtelenek lennétek konszenzusra jutni? Sajnos ez lehet a jele annak, hogy elmúlt kettőtök közt a szeretet, tisztelet. Már nem érdekel titeket, ha megbántjátok a másikat, és nem is célotok kompromisszumot kötni. 

Ezen a ponton talán még érdemes még egy esélyt adni a kapcsolatnak. Lehetséges, hogy egy múltbeli megoldatlan konfliktus okozza az állandó veszekedéseket. Egy őszinte beszélgetés sokat segíthet!

Ha viszont már ehhez sincs kedvetek, vagy ez a beszélgetés is teljes kudarcba fullad, ne kínozzátok egymást tovább! Itt az idő, hogy mindketten továbblépjetek. 

 

A legtöbben nagyon nehezen érzik, mi az a pont, amikor a párkapcsolat már nem működőképes. Ha a felsorolt jeleken kívül azt tapasztalod, hogy nem érzed jól magad, már nem tölt el örömmel a másik jelenléte, akár egyenesen taszít téged, akkor itt az idő, hogy szakítsatok! Bármennyire is nehéz, egalább mindketten kaptok egy új esélyt arra, hogy megtaláljátok a boldogságot.