Megismerkedtél valakivel, aki már az első pillanattól fogva szimpatikusnak tűnt? A randik során egyre szorosabb lett a kapocs kettőtök közt? Esetleg már azt is kimondtátok, hogy párkapcsolatban vagytok, és madarat lehetne veled fogatni? Ezután jön a hidegzuhany: nem működik a szex kettőtök közt! Mit csinálj most? Segítünk! 

 

Hát, ez nem volt túl extra…

 

Ha a másik minden szempontból tökéletesnek tűnik, biztosan nagyon izgatottan várod az első éjszakát. Elképzeled, hogy mennyire romantikus lesz az együttlét, talán életed legjobbja. Alig várod, hogy végre a karod közé szorítsd, és addig csókold, ameddig csak bírjátok szuflával. 

Azonban a hancúrozás után sokkal inkább érzed magad kínosan, csalódottan. Valahogy egyáltalán nem klappoltatok az ágyban, és nem is szerzett örömet számodra a szeretkezés. Ami nagy baj, hiszen akármennyire kedveled a másikat, vonzódás nélkül mit sem ér egy kapcsolat. 

Hasonló helyzetben találtad magadat? A legjobb, amit tehetsz, hogy az együttlét után őszintén beszélsz partnereddel az ágyban történtekről. Ha azt látod rajta, hogy ő sem elégedett, akkor egyből szex után felhozhatod a témát, ellenkező esetben várj egy kicsit, és inkább egy semleges helyzetben hozakodj elő vele. 

 

 

Mi lehet a gond? 

 

Többféle ok állhat amögött, hogy az első éjszaka nem úgy sikerült, ahogy terveztétek. 

Először is, friss kapcsolatokban gyakran fordul elő, hogy az első alkalom nem lesz eget rengető. Lehetséges, hogy ilyenkor túlságosan rágörcsöltök, mivel annyira szeretnétek boldoggá tenni a másikat. De lehetséges, hogy csupán arról van szó, kell egy kis idő, amíg összecsiszolódtok. Általában kell néhány együttlét, amíg megismered a másikat, rájössz, hogy mit élvez, hogyan tudsz neki örömet szerezni. Utána viszont jön a jól megérdemelt tűzijáték!

Ha több alkalom után sem javul a helyzet, akkor lehetséges, hogy valamelyikőtök nem igazán akarja ezt az egészet. Talán túl gyors neki a tempó, vagy egyszerűen csak mégsem szeretné ezt a kapcsolatot. 

Van, aki azért nem tud lefeküdni másokkal, mert még nincs túl a volt kapcsolatán. Ilyenkor hiába próbálkozik, nem tud teljesen ott lenni fejben, amit a partner is megérez. 

Sajnos a legszomorúbb eshetőség, hogy hiába kedvelitek egymást, hiába szeretnétek együtt lenni, egyszerűen csak nincs meg köztetek a kellő kémia. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni. 

 

 

Meg lehet vajon javítani? 

 

Akármennyire is szereted a másikat, egy párkapcsolat hosszú távon nem működőképes vonzalom, szex nélkül. De vajon fel lehet lobbantani valamivel a lángot, vagy jobb pontot tenni az ügy végére? 

  • Ha csupán az első alkalom volt rossz, ne adjátok fel a próbálkozást! Lehet, hogy kell még néhány bemelegítő kör, de utána felrobban tőletek a hálószoba. Próbáljatok ki esetleg többféle pózt, technikát, és segítsétek egymást azzal, hogy mit élveztek az ágyban. Így gyorsabban egymásra hangolódhattok. 
  • Első körben egy beszélgetés biztosan jót fog tenni. Ügyelj arra, hogy ne vádaskodj, különösen akkor, ha a másik számára jó élmény volt az a bizonyos együttlét! Mondd el, min szeretnél változtatni, és ha partnered valóban fontosnak tart, akkor örömmel fog segíteni neked ellazulni és élvezni az ágyban töltött időt. 
  • Ha a másik is érzi, hogy valami nem klappol, próbáljátok felderíteni a mögöttes okokat! Például, hogy biztosan mindketten készen álltok egy kapcsolatra, vagy nem figyel be valamelyik oldalról egy ex. Ha fény derül arra, hogy valamelyikőtök még nem lépett túl a volt szerelmén, talán jobb egy ideig jegelni a kapcsolatot. 
  • Ha nincs semmi különösebb oka annak, amiért ne tudnátok 100%-ig önmagatokat adni az ágyban, és már több alkalommal is próbálkoztatok, de egyszerűen elmarad a nagy Ó, akkor nincs mit tenni. Valószínűleg csak nem működik köztetek a kémia. Dönthettek úgy, hogy ennek ellenére mégis adtok egy esélyt a kapcsolatnak, de úgy is, hogy inkább véget vettek neki. 

 

Sajnos nem egyszerű helyzet az, ha nem klappoltok az ágyban. Ha el is kell eresztenetek egymás kezét, jobb fejben tartani, hogy talán csak szimplán nem vagytok egymáshoz valóak, és más oldalán kell keresnetek a boldogságot.