Elég egy napsütötte bőr, egy kedves mosoly, egy forró érintés. Az évnek ebben az időszakában mintha gyorsabban alakulnának ki kapcsolatok. Ugyanakkor a nyári szerelmek nem mindig lesznek tartósak. Lehetséges, hogy a kánikula elmúlásával az érzelmek is kihűlnek. Honnan tudhatod, hogy a párkapcsolatod nem csak egynyári kaland lesz? Legújabb blogbejegyzésünkben lerántjuk a leplet! 

 

Nyár, szerelem, boldogság

 

A legtöbben szeretik a nyarat. Szeretik a forróságot, a hűsítő vízpartot, a hajnalig tartó bulikat, a hétvégi grillpartikat. A napfény, a sok-sok élmény jó hatással van a hangulatunkra, emiatt szívesebben ismerkedünk másokkal. A flörtök valahogy lazábban, a kalandok valahogy súlytalanabbak ilyenkor. 

A járványhelyzet után ez a nyáron még vonzóbbnak tűnik egy idegen szempár. A hosszúra nyúlt egyedüllét után alig várjuk, hogy végre lazítsunk, ismerkedjünk. 

Különösen romantikus, ha az ember nyaralás során esik szerelembe. Teljesen mindegy, hogy csupán a Balatonra ugrott le hétvégére, vagy külföldre ruccant ki, bárhol bele lehet botlani egy kedves idegenbe, aki rövid időn belül már nem is lesz idegen. Minél gyönyörűbb a táj, annál boldogabbnak érezzük a másikat magunk mellett, és azt kívánjuk, bárcsak soha nem érne véget az álom. 

Azonban bármennyire idillinek is tűnik a kép, nem biztos, hogy ez a szerelem örökre fog tartani...

 

 

Ha véget ér a nyár…

 

Ha végéhez érkezik a nyaralás, sokan csalódottan veszik tudomásul, hogy az Igazinak hitt partner soha többé nem keresi. De mi lehet ennek az oka? 

Egyrészt, ilyenkor hajlamosabbak vagyunk félvállról venni a dolgokat. Míg normál esetben izgulhatunk egy randi kimenetelén, nyáron előfordulhat, hogy egyszerűen csak úgy állunk hozzá: “Majd lesz valami.” Ez a lazaság ugyanakkor azt érezteti a felekkel, hogy ez nem egy komoly kapcsolat, így felesleges időt szánni a lezárására, a “szakításra”. 

Másrészt ha nyaralás során találkoztok, akkor tudjátok, hogy korlátozott ideig lehettek együtt. Te vagy Ő, esetleg mindketten hazautaztok, és ha messze laktok egymástól, akkor minimális az esélye, hogy ismét összefuttok. Ez pedig szintén azt az érzetet keltheti, hogy felesleges “szépen” véget vetni a kapcsolatnak, mivel a jövőben úgysem lesznek kínos találkozások. 

Harmadrészt azokban a helyzetekben, amikor tudjuk, hogy tét nélkül ismerkedhetünk, hajlamosak vagyunk másképp viselkedni. A bátortalanabbak egy kicsit határozottabbak lesznek, a realisták egy kicsit romantikusabbak, a visszafogottabbak egy kicsit hangosabbak. Épp ezért ha más képet mutatunk saját magunkról, akkor tudjuk, hogy a másik sem a valódi énünket ismeri meg, ami egy komoly kapcsolat során probléma lehet. Egy laza nyári flörtnél viszont mindegy! 

 

 

Így előzd meg a csalódást

 

A nyári kalandok életre szóló emlékekkel láthatnak el minket, ugyanakkor komoly szívfájdalmat is okozhatnak. Mielőtt beleugranál egy laza flörtbe, tartsd fejben a legfontosabb szabályokat, hogy ne érjen akkora csalódás! 

  • Mielőtt ismerkedésbe kezdesz, gondold át, mit szeretnél! Benne lennél egy kötöttségektől mentes, nyári szerelemben, vagy mindenképp komoly kapcsolatot szeretnél? Ha te tudod, mire vágysz, akkor könnyebb célirányosan keresned.
  • Akármennyire is mesébe illő a találkozásotok, azt mindig tartsd fejben, hogy a másik lényegében egy idegen. Ha csak néhány napja ismerted meg egy nyaralás során, akkor valószínű, hogy teljesen más képet mutat magáról, mint amilyen valójában, te pedig ebbe a hamis képbe szeretsz bele. 
  • Ha semmi komolyat nem szeretnél a másiktól, de ő akár egy párkapcsolatra is nyitott lenne, akkor közöld vele idejében! Ne ígérd meg neki a nyaralás utolsó napján, hogy találkoztok, ha pontosan tudod, hogy ez a nap sosem fog eljönni. Jobb az őszinteség ilyenkor is!
  • A legfontosabb szabály: egyszerűen csak élvezd! Hagyd, hogy egy kicsit magával sodorjanak az érzelmek, és használd ki azt a néhány napot vagy hetet, amíg a másikkal lehetsz! Ha komoly kapcsolatot nem is, de életre szóló élményeket gyűjthettek együtt, azért pedig már megérte, nem? 

 

Használd ki a nyarat, és nyugodtan légy egy kicsit szerelmes következmények nélkül!