Ez már alapvetően is fájdalommal jár, de mi történik akkor, ha nem te mondod ki a végső ítéletet? Na, az az igazán embert próbáló! Ha továbbra is érzel még a társad iránt valamit, vajon megmentheted a kapcsolatodat? Vagy hiába az akaraterő, már végleg vége? Legutóbbi blogbejegyzésünkben utánajártunk! 

 

A kapcsolat sajnos menthetetlen

 

Manapság egyre elterjedtebb az a hozzáállás, hogy a dolgokat nem eldobni, hanem megjavítani kell. De sajnos van, ami nem éri meg az erőfeszítést. Ekkor pedig tudni kell felismerni a jeleket, hogy végleg vége. 

A legkézenfekvőbb ok, ha a szakítás után a másik fél már új kapcsolatban van. Teljesen mindegy már, hogy ez a kapcsolat hogyan és mikor alakult ki, mennyire alapul őszinte érzelmeken, vagy mennyire tűnik komolynak, de ilyenkor illik tiszteletben tartani a másik döntését, és békénhagyni az új szerelmével. 

Akkor sem jó döntés újrakezdeni, ha a kapcsolat toxikus volt. Ha a párod nem tisztelt, folyamatosan féltékenykedett, értelmetlen veszekedéseket folytattatok a nap 24 órájában, és boldogtalan voltál mellette, akkor jól döntöttetek. Bármennyire is hiányzik a másik, jobb, ha elengeded. 

Ha azért szakítottatok, mert nem passzoltatok egymáshoz, akkor jobb, ha nem bolygatjátok a múltat. Hiába tesztek meg mindent a másikért, a kapcsolatotokért, van, amikor egyszerűen csak nem vagytok egymáshoz valók. Ezt pedig kár tovább ragozni. 

Bár van, amikor egy kapcsolat képes túlélni egy félrelépést, de van, hogy szakításhoz vezet. Ha párod azért vetett véget a dolognak kettőtök közt, mert megcsaltad, akkor sajnos el kell fogadni, hogy rossz döntést hoztál, és viselned kell ennek a következményeit. 

 

 

Jelek, hogy van esély

 

Bár általánosságban elmondható, hogy csak a töltöttkáposzta jó felmelegítve, mégis akadnak kivételek. 

Előfordulhat, hogy két ember csupán rossz időben jött össze. Lehetséges, hogy az egyik fél épp rendkívül elfoglalt volt, a karrierjére koncentrált, vagy sok problémája volt abban az időben, ezért képtelen volt időt szakítani a partnerére. Ha veletek is ez a helyzet, akkor talán jöhet egy újabb esély!

Távkapcsolatok esetén szakító ok lehet a távolság. Bármennyire is szeretik egymást a felek, ha nem tudják megoldani a rendszeres találkozókat, és több fájdalommal jár számukra  a kapcsolat, mint amennyit profitálnak belőle, dönthetnek a szakítás mellett. Azonban előfordulhat, hogy később mégiscsak megoldódik a távolság kérdése, és egy városban, vagy legalább egy országban találjátok magatokat. Ha még mindig lángol a tűz, akkor próbáljátok meg újra!

De az is lehet, hogy egyszerűen csak azt érzed: Ő hozzád tartozik, hosszú idővel a szakítás után is. Miért ne tehetnétek egy próbát?

 

 

Tanácsok újrakezdéshez

 

Ha mérlegeltél, és még mindig úgy gondolod, hogy nem késő újrakezdeni, tudd, hogy nem lesz könnyű menet. De ha odafigyelsz néhány dologra, máris megkönnyítheted a helyzetedet. 

  • Ne várd, hogy egyből olyan lesz minden, mint a kapcsolat hajnalán! Attól, hogy újrakezdtétek, még nem jár automatikusan a felhőtlen boldogság, ezért meg kell dolgoznotok.
  • A tiszta lap jár mindkettőtöknek. Persze nem érdemes szőnyeg alá söpörni a korábbi problémákat, hiszen ezek az új kapcsolatban is jelen lesznek, ha nem oldjátok meg őket, de az apró kis tüskéket, értelmetlen konfliktusokat tegyétek félre. Amit lehet, tisztázzatok, de persze nyugodtan, higgadtan!
  • Fő az őszinteség! Sok újrakezdésnél szokott abból konfliktus kialakulni, hogy a külön töltött idő alatt a felek randizásba fogtak, esetleg egyéjszakás kalandokat éltek át. Fontos, hogy ez nem megcsalás, így nem is szabad hibáztatni érte a partnert! 
  • Minden igyekezetetek ellenére lehet, hogy másodszor sem fog működni a dolog. Ebben az esetben semmi mást nem tudtok tenni, mint búcsút inteni egymásnak, ezúttal örökre. 

 

Akár a végleges szakítás, akár az újrakezdés mellett döntötök, nem vagytok könnyű helyzetben. Azonban a kulcs most is a partneretekkel szembeni őszinteség és nyílt kommunikáció!