Ám a nagy szerelemhez rögös út vezet. számos félresikerült párkapcsolaton kell túlesni, mire megtaláljuk azt, akivel minden passzol. Milyen jelekből tudhatod, hogy ezúttal szerencsével jártál? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk! 

 

Bizalom, őszinteség

 

Jó párkapcsolat nem létezik bizalom és őszinteség nélkül. Ha rátaláltál az Igazira, akkor ezeket már az első pillanatban megtapasztalhatod. Nem kell érte küzdened, nem kell érte harcolnod- egyszerűen természetes lesz. El sem tudod képzelni, hogy ne bízz a másikban, vagy hogy ne legyél vele őszinte, ő pedig ugyanígy érez irántad. 

Az idő múlásával sérülhet a bizalom, eltűnhet az őszinteség, ám ez annak a jele, hogy nem egymásnak szánt a sors titeket. Az életre szóló szerelemben ezek az értékek mindkettőtök számára fontosak lesznek, és mindent megtesztek azért, hogy ezeket megőrizhessétek. Az ilyen kapcsolatban nincs helye féltékenykedésnek, bizalmatlanságnak, hazugságnak.
 

 

Nem félnek az elköteleződéstől

 

Minden egyes párkapcsolatban megvannak a főbb mérföldkövek: család, barátok megismerése, összeköltözés, házasság, esetleg gyermekvállalás. Ha rátaláltál arra, akit a világon mindennél jobban szeretsz, ezek az állomások egyáltalán nem töltenek el ijedtséggel, rémülettel. Sőt! Alig várod, hogy minél előbb összekössétek az életeteket. 

Természetes elképzelhető, nem a hagyományos családmodellt követitek, így nem szeretnétek házasságot, vagy gyereket vállalni. Ezzel sincs semmi gond, mindaddig, amíg hasonló elképzelésetek van a jövőről. Ha nagyon eltérő módon gondolkoztok, akkor sajnos az egy intő jel lehet, hogy mégsem passzoltok össze annyira. 

 

 

A másik feltétel nélküli támogatása

 

Képesek vagytok őszintén örülni a másik sikereinek? Minden helyzetben számíthat rátok, és fordítva? Támogatjátok egymást abban, hogy elérjétek a céljaitokat? Akkor az csak jót jelenthet! 

Egy egészséges, hosszútávú kapcsolatban a felek őszintén jót akarnak a másiknak, épp ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy segítsék a másikat. Ha nálatok ez nem igaz, az bajt jelent! Az Igazi nem húz vissza, nem húzza a száját, ha gratulálni kell, és nem tűnik el, ha baj van. 

 

Mindig meghallgat

 

Evidensnek tűnik, hogy a másiknak bármit elmondhatsz. De csak hallgat, vagy valóban hall is téged? Figyel arra, amit mondasz? Emlékszik másnap arra, hogy miről beszélgettetek? A nagy Ő mindig ott lesz, ha beszélgetni szeretnél valakivel. Mindig meg fog hallgatni, és mindig figyelni is fog rád. Ha valaki nem így tesz, akkor az talán nem a valódi nagy szerelem! 

 

Problémák megoldása

 

Nincsen olyan párkapcsolat, amelyben időnként nem üti fel a fejét egy-egy probléma. Az a nem mindegy, hogy ezeket hogyan oldjátok meg!

Ha ritkán veszekedtek, képesek vagytok higgadtan megoldani a konfltiktusokat, és egymás sértegetése helyett valóban a megoldásra fókuszáltok, akkor jó hírünk van: valószínűleg megtaláltad az Igazit!

Ha viszont minden este áll nálatok a bál, állandóan felszínre kerülnek a régi sérelmek, és képtelenek vagytok heves szócsaták nélkül megúszni egy-egy vitát, akkor el kell keserítenünk: talán nem passzoltok össze annyira, mint gondoltátok. 

 

Boldog vagy

 

Ezt a pontot talán nem kell túlragozni. Ha mosollyal kelsz fel reggelente, ha jól érzed magad a másik társaságában, és ha elégedett vagy saját magaddal, akkor az azt jelenti, hogy jó helyen, jó ember mellett vagy. 

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden örökké tökéletes lesz majd. Ne idejd meg, ha épp rossz passzban vagytok! Ez nem azt jelenti, hogy nem vagytok egymáshoz valók, hiszen minden kapcsolatban vannak nehézségek. Ha viszont ezek az időszakok rövid ideig tartanak, és a hétköznapokban inkább a boldogság, harmónia, béke jellemez titeket, akkor nincs ok az aggodalomra. 

 

 

+1 Érezni fogod

 

Lehetséges, hogy minden felsorolt pont igaz rátok- de úgy érzed, hogy valami még mindig hiányzik. Az ember felismeri, ha a lelki társával találkozik, így azt is, ha épp nem mellette tölti az idejét. Lehet kívülről harmonikusnak tűnő kapcsolatot ápolnotok, ha úgy érzitek, nem ti vagytok egymás számára az Igaziak, talán nem érdemes folytatni a kapcsolatot.