Ezek a platformokon a sugardaddyk, sugarbabyk és sugarmommyk próbálnak egymásra találni, ha pedig sikerrel járnak, akkor kezdetét veszi a sugardating, egy olyan “kapcsolat”, ahol a szerelemnek nincs helye. De vajon miért olyan népszerűek ezek az oldalak manapság? Legújabb blogbejegyzésünkben lerántjuk a leplet!

 

Sugardaddyk, sugarmommyk, ide!

 

Valljuk be, egy fiatal, egyetemista lány vagy fiú általában nem rendelkezik stabil anyagi helyzettel. A tanulmányaik, lakhatásuk, szórakozásuk finanszírozása nagy terhet ró a vállukra. Míg van, aki diákmunka segítségével próbál úrrá lenni a káoszon, mások másfajta pénzkeresési lehetőség után néznek. 

Bár sokak szerint a sugardating egyenlő a prostitúcióval, az ilyen jellegű kapcsolatok nem csak a szexről szólnak. Bár fontos az intimitás, a sugardaddy vagy sugarmommy különböző eseményekre is elviheti támogatottját, aki cserébe társaságával szórakoztatja a másikat. Ez pedig mindkettőjük számára kölcsönösen előnyös helyzet. 

A fiatal számára előnyös egy ilyen kapcsolat, hiszen sokkal nagyobb összegre tehet szert viszonylag rövid idő alatt, mintha bármilyen munkát vállalna. Mivel a támogatók általában elfoglalt üzletemberek, ezért viszonylag kis időráfordítással nagy összegeket lehet keresni. Emellett pedig olyan eseményekre, utakra kaphat meghívást, amely máskülönben elérhetetlen lenne számára. 

Ha szerelem nem is, de egy laza barátság, esetleg egy jó ismerősi viszony azért ki szokott alakulni a felek között. Így attól sem kell tartani, hogy egy teljesen idegen ember társaságában kell tölteni a hétvégét. 

 

 

Sugarbaby kerestetik

 

Egyértelmű, hogy a fiatalok számára főleg anyagi szempontból éri meg egy ilyen kapcsolat, de vajon miért jövedelmező ez azok számára, akik fizetnek? 

Nos, aki sugarbabyt keres, általában igen elfoglalt, a hagyományos értelemben vett párkapcsolatra nincsen sem ideje, sem energiája. Egy laza sugardating során viszont csak akkor kell találkoznia a támogatottjával, amikor az belefér az ő időbeosztásába- amely lehet, hogy nem több havi egy alkalomnál. Így megélheti a szexet, az intimitást, mégsem kell minden egyes nap időt szánni egy kapcsolatra. 

Vannak bizonyos pozíciók, amelyekkel együtt járnak az üzleti rendezvények, a különböző események. Ezekre az alkalmakra illik kísérőt vinni- de ha épp nincs párkapcsolatban az illető, már nem is olyan kézenfekvő a megoldás. A sugarbabyk ebben is a segítségükre lehetnek, hiszen általában fiatalok, dekoratívak, és (a megfelelő fizetségért cserébe) rendelkezésre is állnak. 

Még egy fontos előny: az idősebbek korosztályban nem mindig könnyű vonzó párt találni- itt viszont ezzel nincs probléma, az biztos! 

 

 

A sugardating veszélyei

 

Senki se dőljön be a látszólagos előnyöknek: az ilyen jellegű kapcsolatok nem teljesen egészségesek, nem teljesen biztonságosak, és számos egyéb hátránnyal is járhatnak. 

Akármelyik félről is van szó, sosem érezheti magát teljesen biztonságban a másik. Mivel ez a kapcsolat nem a szereteten, hanem az üzleten alapul, sosem lehet tudni, mikor kerül sor erőszakra, durvaságra. Ez főleg a fiatal lányok számára jelent veszélyt. 

A támogatók számára ezek jelentős anyagi károkkal járhatnak. Nem ritka az olyan történet, hogy a támogató lelkesen állította ki a csekket, mire pedig sor került volna a személyes találkozóra, a sugarbabynek se híre, sem hamva nem volt. 

Sajnos az ilyen jellegű kapcsolatok az üzleten alapulnak, a szerelem egyszerűen ki van zárva. Ha valamelyik fél többet érez a másik iránt, akkor annak a kapcsolatnak véget kell vetni- ez a szabály. 

Ami pedig a lelki oldalát illeti...nos, semelyik félnek sem lehet egyszerű megbirkózni ezzel. Míg a sugarbabyknek szembe kell nézni azzal a ténnyel, hogy csupán szépségük, illetve koruk teszi őket vonzóvá, a támogatóknak figyelembe kell venni, hogy a másik csupán a pénze miatt kedves vele. Ezek a tapasztalatok nem csak megterhelőek lehetnek, de akár a jövőbeli, valódi párkapcsolatokra is rányomhatják a bélyeget. 

 

Bár ezeknek a kapcsolatoknak megvannak a maga anyagi előnyei, összességében sokkal több hátránnyal jár. Ha párkapcsolatról van szó, mi inkább a szerelmet támogatjuk!