Ezzel csak az a gond, hogy a nap végére teljesen elfáradnak a felek, így inkább csak gyorsan letudják az ágytornát, hogy végre aludhassanak. Ez hosszú távon megölheti a szexuális életet. A megoldás: időzítsük a szeretkezést a nap egyéb részeire, például reggelre! Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, miért alkalmasak a reggeli órák egy jó kis összebújásra. 

 

 

Mi a gond az esti hancúrral? 

 

Ha szeretkezésről van szó, a legtöbben általában az esti időpontokat preferálják. Ez nem meglepő, hiszen a reggelek általában a rohanásról szólnak, napközben a munkahelyünkön tartózkodunk, utána pedig egyéb ügyeinket intézzük. Mire mindkét fél hazaér, addigra pedig általában már az esténél tartunk. 

De nem feltétlen az időbeosztás az egyetlen tényező, amely vonzóvá teszi az esti hancúrt. Egy nagy “előny”: a sötétség! Míg fényes nappal sokan nem szívesen mutatkoznának meztelenül partnerük előtt, az esti félhomályban sokkal magabiztosabban mozoghatnak. Ha pedig lekapcsolják a lámpát, a sötétségben végképp komfortosan élvezhetik egymás társaságát! 

Emellett pedig még egy furcsa, de nyomós érv: egyszerűen így szoktuk meg. Általában éjszaka csináljuk, így hiába vagyunk mindketten szabin, akkor sem feltétlen bújunk ágyba napközben. Hogy miért? Erre nincs konkrét magyarázat. Csak, mert ez a szokás. 

 

Miért érdemes korán kelni? 

 

Mi lenne, ha a jól megszokott esti összebújás helyett inkább reggel szerelmeskednétek? Higyjétek el, érdemes kipróbálni, ugyanis tudósok szerint is ez a legalkalmasabb időpont a szexre!

Ennek több oka is van. Először is, ekkor vagyunk a legkipihentebbek, így sokkal nagyobb kedvünk, sokkal több energiánk lesz egy vad menethez! Itt aztán tuti nem lesz kifogás, hogy fáradtak vagytok. 

Másrészt, ha ilyen kellemesen indítjuk a reggelt, az az egész napra rányomja a bélyeget. Sokkal jobb hangulatban kezdhetünk neki a feladatainknak, és sokkal kevésbé leszünk feszültek. 

A változatosság gyönyörködtet, ami különösen igaz a hancúrozásra. Ha új időpontokat, új helyszíneket, új pózokat próbáltok ki, akkor az felpezsdítheti a szexuális életeteket. A reggeli szeretkezés egy tökéletes lehetőség arra, hogy valami újba vágjatok bele! 

Még egy nyomós indok: a reggeli szex talán az, ami alatt a legközelebb kerülhettek egymáshoz. A nappali fényben, az ébredés utáni külsőtöket mutatva vagytok a legsebezhetőbbek partneretek előtt. Ez segít elmélyíteni a kapcsolatotokat, és életben tartja a lángot is. 

 

 

Így tedd emlékezetessé a reggelt

 

Ha még nem hancúroztatok reggel, bizony ideje minél előbb elkezdeni! Mire figyelj, hogy mindkettőtöknek emlékezetes élmény maradjon?

  • Érdemes olyan napokra időzíteni, amikor mindketten ráértek lustálkodni az ágyban. Célszerűbb inkább a hétvégét választani, hogy a reggeli rohanás ne szóljon közbe. Persze egy gyors menet sem rossz ötlet, de ezt hagyjátok akkorra, amikor már mindketten megyőződtetek róla, hogy kedvelitek a reggeli ágytornát. Az elején inkább szánjatok egy kicsivel több időt a kísérlezetgetésre! 
  • Ha korábban félénkek voltatok, akkor sajnos vagy nem sajnos, de le kell vetkőznötök a gátlásaitokat. Reggel ugyanis nem fogtok tudni a sötétségre hagyatkozni, teljes világosságban kell a partneretek előtt mutatkoznotok. Bár az elsőre talán fusztráló lehet, néhány alkalom után teljesen eltűnhet minden kellemetlenség. Onnantól pedig már csak az élvezetekre kell fókuszálni! 
  • Van néhány nehezítő tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, például a reggeli szájszag, vagy egy teli hólyag…A reggeli szexet nem kell szószerint értelmezni, semmi gond nincs akkor, ha nem egyből ébredés után csináljátok. Tudjátok le a zavaró tényezőket, szaladjatok ki néhány percre a fürdőszobába, majd a felfrissülés után térjetek vissza az ágyba. 
  • Előfordulhat, hogy többszöri próbálkozás után rájöttök, a reggeli szex nem nektek való. Ezzel sincs semmi gond, ebben az esetben ne erőltessétek. Arra azért figyeljetek, hogy a nap többi részében is bármikor összebújhattok, továbbra sem muszáj az esti szerelmeskedéshez ragaszkodni! 

 

Bár apróságnak tűnik, a reggeli szex bevezetése máris felpezsdítheti a kapcsolatotokat. Az ehhez hasonló újdonságok képesek hosszú távon is életben tartani a tüzet, szóval érdemes mindig kitalálnotok valami meglepetést a párotoknak!