Ugyan, soha! Tuti, hogy egy újabb csalódás lesz a vége. De vajon biztos így kell lennie? Mire számíthatunk, ha ennek ellenére összegabalyodunk a volt szerelmünkkel? Elkerülhetjük valahogy a pofára esést, vagy ez kódolva van az ilyen jellegű afférokban? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, mire számíthatsz, ha összeszűröd a levet az exeddel! 

 

Miért bújunk össze az exszel? 

 

Annak ellenére, hogy a legtöbben nem támogatják a volt partnerrel való hancúrozást a szakítás után, kutatások szerint az emberek közel fele legalább egyszer ágyba bújik valamelyik exével. Ha sokan marhaságnak tartják, akkor vajon miért történik meg ennyi emberrel, ennyire gyakran? 

Az oka lehet az, hogy a volt szerelmünkkel fergeteges volt az együttlét. Ha más miatt szakítottunk, akkor attól még a kémia nem biztos, hogy megszűnt. Ez pedig vonzóvá teheti a szakítás utáni ágytornát. 

Szintén nyomós ok lehet, hogy tudjuk, mire számíthatunk. Nem lesznek kellemetlen meglepetések, nem lesznek kínos pillanatok, hiszen már korábban százszor csináltátok, tudjátok, mire vágyik a másik, hogyan tudtok számára örömet szerezni. 

Lehetséges, hogy az egyedüllét miatt kötöttetek ki egymás ágyában. Egy hosszú távú párkapcsolat után furcsa, félelmetes lehet az egyedüllét. Egy magányos, otthon töltött este helyett izgalmasabb egy forró éjszaka, nem? 

Van, amikor a felek azért döntenek a szakítás utáni szex mellett, mert időközben rájöttek, hogy hibát követtek el. Továbbra is szeretik egymást, nem tudnak elszakadni egymástól. Ritkán, de előfordulhat, hogy a szex a kapcsolat újjászületését segíti elő.

 

 

Milyen csapdákra számíthatunk?

 

Az előbb felsoroltak miatt már-már butaságnak tűnik nem összebújni a volt szerelmünkkel. Azonban akármennyire is jó ötletnek tűnik, nem szabad elfelejtkezni a csapdákról! Ugyanis sajnos megvannak az árnyoldalai, akármennyire is hajlamosak vagyunk elfelejteni. 

Gyakran szokott előfordulni, hogy a volt partnerrel való összebújás szakítás után egyszerűen csak kellemetlen lesz. Mindkét fél zavarban van, furcsa számukra a helyzet, ez pedig ahhoz vezethet, hogy egyszerűen élvezhetetlen lesz a szex. Nem lenne egyszerűbb megspórolni egy rossz élményt? 

Szintén gyakori veszély, hogy a felek tulajdonképpen ugyanúgy kezdenek el viselkedni, mint a kapcsolatban. A szex igazából csak egy indok lesz, amivel elkendőzik a szakítást, és egy kicsit elodázzák a fájdalmat. Sejtjük, hogy ebből sehogysem lehet jól kijönni, igaz? 

Veszélyes terep az exsszel történő szex akkor, ha valamelyik fél még mindig többet érez a másik iránt. A másik hiába lépett már túl rajta, és valóban csak szexre vágyik, a másik még mindig reménykedhet, hogy talán újra felrobban a szerelem. Ha ez nem történik meg, az talán rosszabb, mint az eredeti szakítás. 

Sajnos ezek az éjszakák könnyen bekavarhatnak egy újonnan induló kapcsolatba is. Ha valamelyik fél már új partnert keres, akkor számos kellemetlenség adódhat abból, ha még mindig összejár a korábbi partnerével. 

 

 

Így szexelj az exeddel csalódás nélkül

 

Bár senkit sem szeretnénk arra buzdítani, hogy itt az ideje újra összeszűrni a levet a volt szerelmével, előfordulhat, hogy bizonyos esetekben ez működőképes lehet. Hogy senki se sérüljön, és valóban jó élmény legyen a szex, hoztunk néhány tippet, amit érdemes lehet betartani!

  • Kommunikáció, kommunikáció! Még mielőtt bármi történik, tisztázzátok, mi a célotok a találkozóval. Itt most mindennél fontosabb az őszinteség. 
  • Ha a másik fél a beszélgetés után jelezte, hogy számára ez nem fér bele, ne akard meggyőzni az ellenkezőjéről! Lehet, hogy sikerrel jársz, ám nem véletlen nem akar belemenni- lehetséges, hogy a szex sebeket tépne fel nála. Ennyit nem ér egy éjszaka!
  • Ha te vagy az, aki még mindig reménykedik abban, hogy talán szex után újra összejöttök, akkor inkább ne vágj bele. Ha a másik egyértelműen jelezte, hogy csak ágyba akar veled bújni, de semmi több, de te még nem heverted ki a szakítást, akkor nincs értelme újabb sebeket szerezni saját magadnak. 
  • Ha bármelyikőtök ismerkedik mással, esetleg már új partnerre lelt, akkor NE. Talán ezt nem is kell túlragoznunk.