Ezek felesleges konfliktusokat szülhetnek, amelyek akár a kapcsolat jövőjére is rányomhatják a bélyeget. Adjunk időt magunknak és párunknak, mielőtt nekiszegezzük az igazán intim kérdéseket! Mutatjuk, hogy milyen témákat érdemes kerülni randizáskor. 

 

Miért vagy még egyedül?

 

Hajaj, elég kemény téma! Nem biztos, hogy érdemes bedobni ezt az atombombát a kapcsolat első néhány hetében. Előfordulhat, hogy a másik egyszerűen csak jól érezte magát egyedül, vagy nem talált hozzávaló partnert, de lehetséges, hogy sokkal komolyabb indok áll a háttérben, mint például mentális problémák, egy korábbi toxikus kapcsolat, vagy akár betegség, haláleset. Te szívesen megosztanád ezeket egy majdnem idegennel? Valószínűleg ő sem! 

Ha nagyon kíváncsi vagy, akkor szintén várj egy kicsit, nagy valószínűséggel a másik előbb-utóbb úgyis mesélni fog az ismerkedésetek előtti időszakról. Addig pedig türelem! 

 

 

Az exed jobb volt az ágyban? 

 

Minden kapcsolatban elérkezik az a pont, amikor szóba kerülnek a volt szerelmek, párkapcsolatok. Egy őszinteségen is bizalmon alapuló párkapcsolatban normális dolog, hogy ezekről kultúráltan tudjatok társalogni. 

Az első néhány randi alkalmával viszont jobb kerülni ezt a témát, főleg, ha az ágybéli teljesítményre vonatkozik! Erre a kérdésre igazából nincsen jó válasz, felesleges partneredet ilyen kellemetlen helyzetbe hozni. Ha igazat mond, akkor az sértődést okozhat, ha hazudik, akkor pedig ott a gyanú, hogy másban sem őszinte. Kell ez bárkinek is? 

Ha kíváncsi vagy az exeire, akkor jobb, ha akkor teszed fel csak a kérdéseidet, amikor már stabillá vált a kapcsolatotok, vagy várd meg, amíg magától hozza fel a témát. 

Ha te kérdezel, akkor viszont nem ér megsértődni, veszekedést kezdeményezni! Ha az a típus vagy, aki nem szeret a volt szerelmekről diskurálni, azt pedig tisztázzátok a legelején. 

 

Mennyit is keresel? 

 

Szintén egy olyan téma, amely előbb-utóbb magától is terítékre fog kerülni köztetek. Az első néhány randi alkalmával viszont nagyon illetlen nyíltan a másiknak szegezni a kérdést! Tapintatlan dolog más pénztárcájában kutatni. Ráadásul a másikban felmerülhet a gyanú, hogy csak a vagyona érdekel, így gyorsan kámforrá válhat. Arról nem is beszélve, hogy magadat sem tünteted fel jó színben. Könnyen hiheti azt, hogy egy aranyásóval akadt dolga, ez pedig nem az a kép, amit mutatni szeretnél magadról, ugye? 

Ha mindenképp szeretnéd megtudni, milyen anyagi helyzetben van a másik, akkor figyeld meg őt! Abból már sok mindent le lehet szűrni, milyen randihelyszínt választ, felajánlja-e, hogy ő rendezi a számlát, vagy hogy milyen öltözékben jelenik meg. Egyelőre legyen elég ennyi. 

 

 

Anyádéknak mi a véleménye róla?

 

Az ismerkedés kezdetekor szintén nem túl jó ötlet túl sok kérdést feltenni a családjáról. Persze egyáltalán nem kell kerülni ezt a témát, hiszen a család általában fontos szerepet játszik az emberek életében, viszont nagyon fontos a tapintat! Nyugodtan rá lehet kérdezni arra, hogy mi a foglalkozásuk, hol élnek, esetleg hogyan szeretik tölteni a szabadidejüket, de nem feltétlen kell ennél több infót megtudni róluk. Ha személyes találkozásra kerül a sor, úgyis pontosabb képet lehet kapni róluk. 

És bár fontos a jó kapcsolat a másik szüleivel, nem ők lesznek azok, akikkel (később akár) összekötöd az életedet, így nem is kell velük mindenben egyetérteni.

 

Vallás, politika, egyéb nehéz témák

 

Vannak, akik számára nagyon fontos, hogy társuk egyetértsen velük a világ nagy dolgaiban, míg másokat hidegen hagyja, ha párjuk ellenkezőleg gondolkozik, mint ők. Akármelyik is igaz rád, az első néhány találkozó alkalmával jobb tapintatosnak maradni, és kerülni ezeket a témákat! Mivel nagyon érzékeny dolog mind a vallási, mind a politikai hovatartozás, ezért felesleges konfliktusokat szülhet. És ki akarna rögtön az első randikon veszekedésbe bonyolódni egy szinte idegennel ezekkel a témákkal kapcsolatban? Később ráértek megbeszélni, hogy ki hogyan gondolkozik, mi a véleménye. 

 

Bár vannak, akik szinte bármilyen témáról tudnak beszélgetni, és semmivel sem lehet őket zavarba hozni, a felsorolt kérdéseket a legtöbb ember nem szívesen beszéli meg egy szinte idegennel. Jobb ezeket kerülni az elején!