Mégis kevesen tudják, hogy mennyire jó hatással tud lenni egy párkapcsolatra, és mennyire fel tudja tüzelni a szenvedélyt. Hogyan szextingelj jól, és miért hasznos időnként bedobni egy-egy szenvedélyes üzenetet partnerünknek? Most lerántjuk a leplet!

 

Sms, chat, társkeresők…

 

Manapság kapcsolataink nagy része az online térben zajlik. Vannak, akik különböző társkereső oldalakon ismerkednek meg új partnerükkel, mások csupán a meglévő kapcsolatukban történő kapcsolattartásra használják az Internet adta lehetőségeket. 

Egyszerűen elkerülhetetlen, hogy ne üzenjünk annak, akivel együtt vagyunk, vagy épp akivel ismerkedünk. Az üzenetek érkezhetnek a nap bármely szakában, bárhonnan, bármilyen tevékenység közben. Így elkerülhetetlen, hogy egyre személyesebb dolgokat osszunk meg magunkról, és egyre bensőségesebb infókat tudjunk meg a másikról. 

A hétköznapi, vicces, vagy épp romantikus üzenetekbe pedig észrevétlenül becsöppenhet egy kis erotika is...

 

 

“Akarlak”

 

Az internetes társkeresők aranykorában szinte elkerülhetetlen a sexting. Legyen szó az ismerkedés kezdeti fázisban átküldött, sejtelmes képekről, vagy egy hosszan tartó párkapcsolatban az együttlétre célzó vad üzenetekről. 

Ha jól választjuk meg az időpontot és jól fogalmazzuk meg az üzenetet, az igazán fel tudja korbácsolni a vágyat. Felkelti a másik kíváncsiságát, aki sokkal nagyobb izgalommal fogja várni a találkozót. Így aztán mire végre sorkerül az ágytornára, sokkal nagyobb szólhat a dolog! Hosszú távú párkapcsolatok során különösen hasznosnak bizonyulhat, hiszen segít fenntartani a tüzet a két fél között.

Mivel sokan nem szeretnek nyíltan beszélni a szexről partnerükkel, a sexting egy remek lehetőség arra, hogy kifejezzék a vágyaikat. Nem szemtől szembe kell elmondani a kívánságainkat a másiknak, ugyanakkor mégis a másik tudomására hozhatják, mit is szeretnének az ágyban. Ez pedig javíthatja a szexuális életet, a felek elégedettségét. 

 

Ne menjen át közönségesbe!

 

Tévedés azt gondolni, hogy a sexting csupán a pucér képek küldözgetését jelenti. Bár valóban beleférhet egy-egy szexi fotó, inkább a szövegen van a hangsúly. Persze nem mindegy, ezt hogyan is fogalmazzuk meg!

Mindenki ízlése más és más, ezért lehetséges, hogy amíg egy-egy szó vagy kifejezés a másiknak már túl sok lesz, neked még simán belefér. Általánosságban elmondhatjuk, hogy érdemes kerülni a túl direkt megfogalmazást, az erős kifejezések használatát, a közönségességet. Érdemes inkább óvatosan incselkedni, célozgatni, utalgatni. Hidd el, a másik pontosan érteni fogja, mire gondolsz… vagy legalábbis kíváncsi lesz rá, hogy aztán a személyes találkozás alkalmával megmutathasd. 

A túl erős üzenetek azért sem jók, mert a vágy felkeltése helyett pont az ellenkező célt szolgálják. 

Ha nem tudod, hogy vajon partnerednek mi fér bele, akkor érdemes a leglájtosabb üzenetekkel kezdeni: akarlak, kívánlak, megcsókolnálak. Ha pozitív lesz a válasz, akkor szép fokozatosan tovább lehet lépni a következő szintekre: szeretkezni akarok veled, érezni akarlak, benne lennék egy menetben. Innentől a folytatás pedig a fantáziátokra van bízva! 

 

 

Óvatosan az incselkedéssel!

 

Bár a sexting jó hatással lehet a hangulatotokra és feldobhatja az együttléteket, nem árt óvatosnak lenni. 

Ha társkeresőkön ismerkedsz, akkor egy teljesen idegennel nem biztos, hogy jó ötlet sextingelni. Fogalmad sincs, ki van a képernyő túloldalán, nem tudhatod, hogy az üzenetekkel, képekkel mihez fog kezdeni, és fogalmad sincs, hogyan befolyásolod a rólad kialakított képét. 

Van, akinek például egyáltalán nem jönnek be az ilyen üzenetek, előfordulhat, hogy pont ez fogja elvenni a kedvét a veled való találkozástól. Nem biztos, hogy megéri kockáztatni!

Figyelj arra is, hogy milyen keretek között műveled ezt. Egy munkahelyen például rendkívül kellemetlen helyzeteket szülhet az, ha nem takarod el a képernyődet, de egy random bevásárlás közben sem biztos, hogy jó ötlet ilyenekkel keresni a másikat. 

 

Összességében mégis azt tudjuk mondani, hogy érdemes egy esélyt adni, hiszen megfűszerezhetitek vele a párkapcsolatokat. De ne felejtsd el tiszteletben tartani mások határait, és csak kellő óvatossággal vágj bele.