Bár jobb az őszinteségre törekedni, néha bizony mindenkivel megesik, hogy a konfliktus helyett inkább elereszt egy aprócska füllentést. Ez még talán nem olyan nagy hiba- de vannak olyan hazugságok, amelyeket mindenképp kerülni kell, ha harmonikus kapcsolatra vágysz. Lássuk, melyek ezek! 

 

“Szeretlek”

 

A bűvös “Szeretlek” szó kimondása sok fejtörést okozhat egy friss párkapcsolat esetén. Nehéz eltalálni a jó időzítést, és könnyen benne van a pakliban, hogy a másik egyelőre nem érez úgy. A legrosszabb, amit egy ilyen kellemetlen helyzet során tehet, az az, hogy mégiscsak kimondja, anélkül, hogy komolyan gondolná. 

Egyrészt ha idővel kiderül, hogy mégsem mélyül el a szerelem, akkor rendkívül bántó lehet a félrevezetés. Másrészt pedig ezzel saját magának is árt a füllentő fél, hiszen mindig rajta lesz a nyomás, hogyha egyszer kimondta, máskor is meg kell tennie. 

Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akármennyire is kínos, jobb az őszinteség. 

Talán ennél is nagyobb fájdalmat tud okozni az, ha az egyik fél szándékosan vezeti félre a másikat, és tudatosan hazudik az érzéseiről. Ettől mindenkit óva intünk!

 

Jövőbeli tervek

 

Egy párkapcsolat elején ritkán kerülnek szóba a jövőbeli tervek. A legtöbbször csak mindkét fél élvezi a szerelmet, a boldogságot. Egy idő után viszont elkerülhetetlenné válik, hogy szóba kerüljenek a későbbi célok, tervek. 

Előfordul, hogy egy pár tagjai teljesen máshogy gondolkodnak a világról, eltérő céljaik vannak, különbözően képzelik el a jövőt, máshogy vélekednek a családról, a házasságról vagy az anyagi helyzetről. Sajnos a tapasztalat az, hogy ezek a kapcsolatok ritkán tartanak örökké, a különbségek előbb-utóbb éket vernek a két fél közé. De talán nem is gond, hiszen így mindkettőjüknek megvan az esélye, hogy olyan partner keressenek, akik hozzájuk hasonló életet képzeltek el maguknak.
Azonban ha az egyik fél hazudik a terveiről, az félrevezetheti a másikat. Hiszen azt gondolhatja, hogy megtalálta a Nagy Ő-t. De sajnos a szerelem sem képes mindent legyőzni, és nem is ésszerű teljesen félredobni minden álmunkat. Így ez csak felesleges időpazarlás. Jobb őszintén elmondani, amire vágyunk, és ha a másiknak eltérő jövőképe van, akkor békében elengedni egymás kezét. 

 

 

“Jó volt, drágám!”

 

A szex az a terep, ami a legtöbb konfliktust, félreértést és titkolózást okozhatja. Hiszen mégiscsak egy nagyon intim dologról van szó, nagyfokú bizalom kell ahhoz, hogy nyíltan tudjunk róla beszélni párunkkal. 

Sokan beleesnek abba a csapdába, hogy nem merik őszintén kifejezni vágyaikat, nem merik elmondani, mi esik nekik igazán jól, vagy milyen újdonságot próbálnának ki szívesen. Sajnos ez nem jó taktika, hiszen idővel az egyik, de akár mindkét fél elégedetlen lehet a szexuális életükkel. Ez egy kihűlt kapcsolathoz, szakításhoz, vagy pedig megcsaláshoz is vezethet. 

Akármennyire is nehéz, merjünk őszintén beszélni párunkkal az ágybeli dolgokról! Bár elsőre lehet, hogy kellemetlen lesz, hosszú távon biztosan kifizetődő. 

 

 

A megcsalás eltitkolása

 

Egy félrelépés mindig rengeteg konfliktussal, fájdalommal, esetenként szakítással jár. Sajnos ebben a helyzetben már nehéz bármit is tenni, hiszen a másik fél teljesen jogosan lesz csalódott, bizalmatlan, dühös. 

Mégis jobb felvállalni a nehézségeket, és őszintén a másik elé állni. A titok nagy eséllyel ki fog derülni előbb-utóbb, amikor sokkal fájdalmasabb lehet a hazugság, mint a hűtlenség ténye. Másrészt ez is a másik áltatása- hiszen ő azt gondolhatja, minden szuper a kapcsolatban, közben mégsem. 

Ha már megtettük azt, ami visszafordíthatatlan, vegyük a bátorságot, és legyünk őszinték a párunkkal! Talán még lehet menteni a párkapcsolaton, talán már nem, de párunk egészen biztosan értékelni fogja, hogy nem hazudtunk neki- mégha abban a pillanatban ez nem is tűnik annak.