Az alkalmi kalandok sokak számára még mindig tabunak számítanak, mások lazán beszélnek az élményeikről. Kétségtelen, hogy nem való mindenkinek, de mint mindennek, ennek is megvannak a maga előnyei. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, miért jó esélyt adni egy egyéjszakás kapcsolatnak, és hogy mire érdemes odafigyelni. 

 

Miért érdemes kipróbálni

 

Az egyéjszakás kalandokról még mindig hajlamosak vagyunk negatívan vélekedni. Aki részt vesz benne, az biztos züllött, romlott erkölcsű vagy csalfa. Manapság azonban egyre többen döntik le a tabukat, és vallják be, hogy bizony volt már részük alkalmi kapcsolatokban, akár nem is egyben. De vajon mi visz rá minket, hogy kipróbáljuk? 

Egyrészt ott az újdonság varázsa. Egy új partner mindig izgalmas, hiszen nem ismerjük, nem tudjuk, mire számíthatunk vele az ágyban. Bár benne van a pakliban, hogy a vége csalódás lesz, mégis ott az érem másik oldala, azaz hogy életünk egyik legnagyobb élményében lehet részünk. Ez pedig izgatja a fantáziánkat. 

Mások azért kedvelik az ilyen jellegű kapcsolatokat, mert nem akarnak elköteleződni. Nemrég ért véget egy kapcsolatuk, nincs elég idejük egy normális párkapcsolatra, vagy egyszerűen csak nem estek szerelembe mostanában. Ugyanakkor vágynak a csókokra, az ölelésekre, a szexre. Ezt pedig egy alkalmi kaland is képes lehet helyettesíteni. 

Az egyéjszakás kalandok előnye lehet, hogy rengeteg mindent tanulhatsz. Kipróbálhatsz új dolgokat, megtapasztalhatod, milyen többféle típusú emberrel együtt lenni. Ezeket a tanulságokat pedig akár későbbi kapcsolataidban is kamatoztathatod. 

Nem szeretnénk senkit arra buzdítani, hogy mostantól mindenféle kalandba vesse bele magát. De ha arra vágyik, akkor ne féljen mások véleményétől! Lehetséges, hogy valami megismételhetetlenben lesz része. 

 

 

Mi lehet a hátránya?

 

Sajnos nem szabad megfeledkezni az alkalmi kapcsolatok hátrányairól sem. 

Bár vonzó lehet az ismeretlen, előfordulhat, hogy csalódásba csaphat át a dolog. Lehetséges, hogy mégsem lesz olyan felemelő a szex, sőt. Benne van a pakliban, hogy a másik csak saját magára gondol, nem figyel oda rád, vagy egyszerűen csak nem passzoltok az ágyban. 

Ha többször is összejöttök egy-egy pásztorórára, felütheti a fejét a szerelem is. Ha mindketten azt érzitek, van benne több, akkor akár kapcsolatba is átfordulhat a dolog, de ez a ritkább eset. Gyakrabban történik meg az, hogy csak az egyik fél táplál érzelmeket, a másik csupán a szex miatt találkozik vele. Ez pedig fájdalmas lehet a szerelmes félnek, aki nagy valószínűséggel sérülni fog a kaland során. 

Az alkalmi kapcsolatok különösen neccesek lehetnek akkor, ha valamelyik vagy akár mindkét fél párkapcsolatban él. Ha kiderül a félrelépés, akkor az renteget konfliktust szülhet a párok tagjai közt. 

Az alkalmi kapcsolatok rossz hatással lehetnek az önértékelésre. Egyrészt ezek a kapcsolatok nem feltétlen a kedvességről, bizalomról, vagy őszinteségről szólnak, másrészt nehéz lehet elfogadni, hogy a másik csak szexre vágyik. 

 

 

Ezekre figyelj oda

 

Ha a nehézségek ellenére mégis úgy döntöttél, adnál egy esélyt az alkalmi kalandoknak, akkor van néhány dolog, amelyekre érdemes odafigyelned. 

  • Ha ismeretlen partnerrel adódna lehetőség egy kis ágytornára, mindig ügyelj a biztonságra! Igyekezz mihamarabb felmérni, hogy a másik mennyire tűnik erőszakosnak, esetleg veszélyesnek. Ha bármilyen aggodalomra okot adó dolgot tapasztalsz, jobb, ha mielőbb elhagyod a terepet!
  • Biztonság, de kicsit máshogy: ne feledkezz meg a védekezésről! Ebben az esetben kiemelten ajánlott óvszert használni, amellyel nem csak a nem kívánt terhességtől kímélheted meg magad vagy a másikat, de a különböző betegségektől is. 
  • Ha úgy érzed, nem tudsz érzelmek nélkül együtt lenni mással, akkor az egyéjszakás kalandok nem neked valóak! Ritka, hogy a partnerek között szerelem szövődik. Ebben az esetben nagy valószínűséggel csalódni fogsz. 
  • Törekedj arra, hogy az alkalmi kapcsolatban meghúzzátok a határokat! Érdemes tisztázni az elejéni, kinek mi fér bele. Van, akinek például egy másnapi közös reggeli oké, mások már ezt egy kapcsolat előszeleként értékelik. Minél jobban tisztázzátok ezt, annál kisebb a félreértés, ezáltal a csalódás veszélye.