Vannak, akik tudatosan tesznek azért, hogy elhitessék párjukkal, életük legnagyobb élményét élték át. De vajon miért van erre szükség? Hogyan lehet felismerni, ha a másik színlelt? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk! 

 

Miért színlelik az orgazmust? 

 

A témával kapcsolatban talán az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő kérdés: mégis, miért?! Hiszen a színlelt öröm nem hozza magával azokat az érzéseket, azt az elégedettséget, amellyel egy valódi orgazmus jár. 

Vannak, akik egyszerűen csak nem élvezik a szexet, de nem mernek erről nyíltan beszélni párjukkal. Attól tartanak, ez rossz hatással lenne a kapcsolatukra, a másik megsértődne, vagy elutasítaná vágyaikat. Ezért inkább beletörődnek abba, hogy számukra nem élvezetes az együttlét, és elkezdik színlelni a gyönyört. 

Mások azért csúszhatnak bele ebbe a hiába, mert párjuk vagy ők maguk kétségbeesetten hajtja az orgazmust. Ha nem elégülnek ki mindketten, akkor az nem volt egy sikeres szeretkezés. Mégha az adott pillanatban képtelenek is közel kerülni a kielégüléshez, akkor inkább eljátszák, hogy épp csodás pillanatokat élnek át. 

A férfiak egy része akkor elégedett saját ágybéli teljesítményével, ha párja is a csúcsra jutott. Ha ez elmarad, frusztrálttá válhat, és saját magában keresi a kudarc okát. Ezzel egy plusz terhet helyezhet a nőre, aki dönthet inkább úgy, hogy eljátssza az orgazmust, hogy partnere önbizalmát erősítse. 

 

 

Mi a gond ezzel?

 

Nem nehéz kitalálni: a füllentés. 

Ha nem vagyunk őszinték az orgazmussal kapcsolatban, akkor lényegében átverjük a másikat. Ha nem tesszük szóvá, hogy változtatni kellene, akkor abban a hitben ringatjuk, hogy ő mindent jól csinált. Mivel nem gondolatolvasó, nem fogja tudni, ha szeretnénk valami újat, váratlant, meglepőt kipróbálni. 

Nem csak őt, de magunkat is becsapjuk. Elhitetjük magunkkal, hogy ez így rendben van, hogy ez normális, hogy nincs okunk aggodalomra. Mindenki színlel, nem? Sajnos ez egy nagyon rossz hozzáállás, hiszen azt sugallja, hogy úgy gondoljuk, nekünk nem jár az örömteli szexuális élet.

Ha nem vagyunk elégedettek az együttléttel, akkor az hosszú távon a kapcsolatra is rányomhatja a bélyeget. Egyre kevésbé lesz kedvünk a szeretkezésekhez, egyre többször fordulunk el a másiktól, ha az kezdeményezni próbál. Ez az együttlétek számának ritkulásához vezethet, ami aztán konfliktusokat, további problémákat eredményezhet a kapcsolatban. Innen pedig már csak egy lépés a félrelépés vagy a szakítás! 

 

Legyen vége a színjátéknak!

 

Ha végre véget vetnél a színjátéknak, akkor itt az idő, hogy összeszedd minden bátorságodat, és partnered elé állj. 

  • Ha bevallod neki, hogy eddig csak szerepet játszottál, akkor készülj fel a haragra, csalódottságra. Teljesen jogosan fogja átverve érezni magad, hiszen mégiscsak becsaptad őt. Ezért ne hibáztasd, vagy ne kapd fel rajta a vizet! Az csak még nagyobb feszültséget okoz, ami aztán csak még messzebb sodor a megoldástól.
  • Ne közvetlenül szex után közöld vele, válassz egy semleges helyet és időpontot! Mikor belevágtok a beszélgetésbe, legyetek mindketten nyugodtak és higgadtak. Ha a másik nagyon feszült, szintén hamar elfajulhat a vita, ilyenkor érdemes inkább másik időpontot választani a beszélgetésre. 
  • Biztos, hogy elő fog kerülni a kérdés: miért tetted ezt. Jobb, ha ezt addigra letisztázod magadban. Féltél elmondani, mire vágysz? Nem vagy megelégedve a másik teljesítményével? Szeretnél új dolgokat kipróbálni? Jobb, ha kész válaszokkal állsz elő. 
  • Készülj fel rá, hogy szexuális életetek gyökeres változáson fog átesni. Lehetséges, hogy kezdetben kicsit parkolópályára kerül ez a téma kettőtök közt, vagy az első próbálkozások kudarcba fulladnak. Ne adjátok fel! Ha sikerül megtalálnotok azt, ami mindkettőtöket lázba hoz, onnantól kezdődnek csak az igazán forró éjszakák!