A kezdeti romantikával fűtött szakasz viszont gyorsan tovaszáll, és előbukkanhatnak kisebb-nagyobb problémák. Ha hosszútávú kapcsolatot szeretnél, akkor van néhány hiba, amit próbálj meg elkerülni! Mutatjuk, mire figyelj! 

 

Matrica üzemmód: off

 

Természetes, hogy a kezdeti időszakban legszívesebben sülve-főve együtt lennétek. De minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor a felek már szeretnének egy kis időt külön is eltölteni. Barátaikkal találkozni, hobbikat űzni, vagy épp csak egy kicsit egyedül feltöltődni. Ne sértődj meg, ha párod bejelenti, programja van- nélküled. Főleg ne rendezz jelenetet, ne zsarold meg érzelmileg, vagy ne ragaszkodj hozzá mindenképp, hogy te is menni akarsz. Egy-kétszer talán még belemegy, de egy idő után terhes lehet neki, ha folyamatosan rajta lógsz, és egy cseppnyi időt sem hagysz neki egyedül. Nem kell matrica üzemmódba váltani csak azért, mert kapcsolatban vagy. Vonzóbb az az ember, aki a külön töltött időt lazán kezeli, mint az, akinél összedől a világ. 

 

 

A párkapcsolat ≠ megoldás a problémákra

 

Egy normális párkapcsolatban a felek segítik egymást, ha valamelyik félnek problémája akad. Meghallgatják egymást, tanácsot adnak, együttéreznek, akár a lehetséges megoldásokról is véleményt formálnak. Ezt azonban nem szabad összekeverni azzal, hogy majd a szerelmed mindent megold!

Tipikus hiba, ha valaki a szerelem eljövetelével azt várja, hogy majd egy karikacsapásra minden gondja megoldódik. Hiszen ott a másik, többé már nem történhetnek vele rossz dolgok, és majd minden szép lesz. Sajnos el kell, hogy keserítsünk: a másik nem a szülőd, gondviselőd, hogy kézben tartsa helyetted az életedet, így sem a megoldást, sem a boldogságot nem várhatod el tőle! Ha te nem teszel semmit azért, hogy boldog légy, akkor más sem fog rajta tudni segíteni. Ezek a rossz elvárások sajnos gyakran vezetnek konfliktushoz, vagy akár a kapcsolat végéhez. 

 

Ne söpörjétek szőnyeg alá a gondokat

 

Sajnos akármennyire is kiábrándító, de nincs olyan szerelem, ahol időnként ne lennének kisebb-nagyobb problémák. Előfordulhat, hogy zavar a másik rossz szokása, vagy nem mindenben értetek egyet, bizonyos dolgokról másképp gondolkodtok. Mindez nem baj, a baj ott kezdődik, ha ezekről sosem beszéltek!

Sokan vannak, akik félnek felhozni olyan témákat, amelyek esetleg konfliktusokat generálhatnak. Hiszen félnek attól, mit szól majd a másik, vagy tartanak attól, hogy a másik rádöbben, talán jobb lenne külön utakon folytatni. Attól, hogy nem beszéltek a problémákról, még nem azt jelenti, hogy nincsenek. Egy idő után ezek csak felhalmozódnak, és akkor szakadékot hoznak létre kettőtök között, ahol már nehéz visszatalálni egymáshoz. 

Tehát, beszélgessetek mindenről, őszintén!

 

 

Ne engedj a féltékenykedésnek

 

A zöld szemű szörny alattomosan kúszhat be a kapcsolatokba. Azonban ne engedj neki! Vannak olyan esetek, amikor ez valóban jogos tud lenni, de ha párod semmilyen okot nem ad rá, akkor inkább csak felesleges feszültséget generál kettőtök közt! Így ha a barátaival szeretne találkozni, vagy más programja van, ne gyanakodj egyből a legrosszabbra. Valószínűleg pont oda tart, amit elmesélt. Nem kell egyből rémeket látni! 

Persze ha gyanús telefonhívásokra, üzenetekre, esetleg furcsa kifogásokra leszel figyelmes, akkor azért nem kell teljesen félretenni...Ilyenkor jobb tiszta vizet önteni a pohárba!