Ahogy azonban telik-múlik az idő, egyre többször kerülnek elő a különböző kifogások. Az együttlétek száma ritkulni kezd, vagy akár végleg eltűnik a hétköznapokból. A jó szex minden párkapcsolat mozgatórugója, ha ez nincs meg, a kapcsolat gyorsan a szakítás szélére sodródhat. Van innen visszaút? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajárunk! 

 

Amikor a szex unalmassá válik

 

Egy új partner esetén minden izgalmasnak tűnik. Az illata, a mozgása, a szokásai, maga az egész együttlét. Nem véletlen, hogy egy új szerelem kezdetén tombolnak az érzelmek, és a felek hihetetlen sok időt töltenek az ágyban. 

Idővel egyre inkább kiismerik egymást, megtalálják a kedvenc pózaikat, rájönnek, hogyan legjobb a másiknak. Ez az állapot akár hónapokig, évekig is eltarthat. Ez az, amikor mindkét fél elégedett. 

Azonban a megszokás előbb-utóbb unalmassá válik. Zavaróvá válik, hogy már megint ugyanabban a póz lesz, megint ugyanazon a mozdulatok, megint ugyanaz a végkifejlet. Ahogy megjelenik az unalom, az együttlétek száma ritkulni kezd, idővel akár nem is a vágy, hanem inkább a kötelesség miatt bújnak ágyba a felek. 

Ez sajnos teljesen ki tudja csinálni a szexuális életet. Ha már semelyiküknek sincs hozzá kedve igazán, akkor egyre jobban kikopik a hétköznapokból, míg végül teljesen megszűnik. Ilyenkor nagy az esélye annak, hogy a felek máshol keresik a boldogságot, vagy pedig a külön utak mellett döntenek. 

Ez egy teljesen természetes folyamat, ám nem kell megvárni, hogy a párkapcsolat teljesen tönkremenjen. Ha időben észlelitek a problémát, lehet tenni azért, hogy ismét forró éjszakák várjanak rátok. 

 

 

Mik a lehetőségek?

 

Ha kezditek úgy érezni, hogy a szex egyre inkább háttérbe szorul, akkor első körben érdemes leülni párotokkal, és átbeszélni a problémát. Lehetséges, hogy ő is hasonló állásponton van, de az is előfordulhat, hogy ő még semmit nem vett észre ebből az egészből.

Egy hosszú és őszinte beszélgetést követően számot vethettek arról, hogy hol tart most a kapcsolatotok, és mi az, amit meg tudtok tenni a jó szexért, illetve a kapcsolatotok jövőjéért. 

Előfordulhat, hogy csupán átmeneti nehézségekről lesz szó munkahelyi válság, pénzügyi problémák vagy egyéb lelki gondok miatt. Ilyenkor érdemes türelmesnek maradni, és arra összpontosítani, hogy ez egy átmeneti állapot, amelyet együtt kell túlélni. 

De lehetséges az is, hogy a probléma már annyira elhatalmasodott, hogy egyszerűen képtelenek vagytok egyedül megoldani. Ilyenkor nem szégyen szakszerű segítséget kérni párkapcsolati tanácsadóktól. 

De az is meglehet, hogy már kedvetek sincs megoldani ezt az egészet, hiszen a köztetek lévő szerelem végérvényesen elromlott. Jobb ezt mielőbb tisztázni, hiszen elkerülhetitek a felesleges időhúzást, és mielőbb tovább tudtok lépni. 

 

Így dobjátok fel újra a szexet

 

Ha arra jutottatok, hogy ketten képesek vagytok megoldani a gondokat, akkor nincs más hátra, minthogy néhány újdonsággal élesszétek fel a köztetek lévő tüzet. 

  • Próbáljatok ki új helyszíneket! Sok pár beleesik abba a hibába, hogy csak a hálószobában vannak együtt, pedig egy lakás is rengeteg izgalmas helyszínt rejtegethet magában: a zuhanyzót, egy hatalmas fotelt, egy íróasztalt...Nézzetek körbe más szemmel, mint eddig!
  • Jöhetnek az új pózok is! A legnépszerűbbek közé a misszionárius, lovagló- vagy kutyapóz tartoznak, pedig ezeken kívül még rengetegféle módon lehet csinálni. Ha kifogytatok a kreativitásból, nézzetek körbe az Interneten! Nem biztos, hogy mindegyik telitalálat lesz, de lehetséges, hogy megtaláljátok az új kedvenceteket!
  • Néhány játékszer is képes felpörgetni a hangulatot. Ha visszafogottabbak vagytok, egy kendő a szemre vagy a kézre is elég lehet, de ha bevállalósabbak vagytok ennél, akkor jöhet a bilincs, a vibrátor, a szextársas vagy bármi, amire mindketten nyitottak vagytok! 

 

 

Az ellaposodott szex még nem jelenti automatikusan a kapcsolat végét. Egy teljesen normális jelenség, ami idővel minden párkapcsolatban bekövetkezik. A kérdés csupán az, hogy hajlandóak vagytok tenni azért, hogy ismét lángoljon, vagy tehetetlenül nézitek, amíg kialszik a tűz?