Lehetséges, hogy egyszerűen csak kihűltek az érzelmek, de van, amikor egy megoldhatatlannak tűnő probléma, vagy félrelépés miatt születik meg ez a döntés. Akármi történt, a fájdalom, a reménytelenség és a szomorúság alap. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, hogyan lehet mielőbb túltenni magad egy szakításon. 

 

Szex az exszel? 

 

Ha pontot tettetek a kapcsolat végére, akkor jó esetben tényleg elvágtátok az egymáshoz fűződő szálakat. Nincs több beszélgetés, nincs több találkozás, nincs több szeretkezés. Bár az első néhány hétben vagy hónapban elviselhetetlennek tűnhet a fájdalom, szép lassan ez alábbhagy, majd egyszer csak azon kapod magad, hogy túlléptél a volt kapcsolatodon. 

Sajnos sokan beleesnek abba a hibába, hogy szakítás után is beszélnek, találkoznak az exükkel. Már alapvetően ez sem túl jó ötlet, de ha még a szex is bekerül a képbe, akkor az totális káoszt eredményezhet. 

Lehetséges, hogy jó ötletnek tűnik újra összebújni, hiszen mindenkinek vannak szükségletei, ismeritek egymást, tudjátok, hogyan jó a másiknak az ágyban. Az érzelmeket félrerakni nem tűnik nehéznek, de miután megtörtént a dolog, a másik pedig lelép, akkor újra felszakadhatnak a sebek. Belekerülhettek egy ördögi körbe, amikor rendszeresen összejártok, de már nem vagytok együtt, mégis, érzelmeitek még nem hűltek ki teljesen. 

Ha egyszer szakítotok, akkor onnantól jobb elfelejteni a hancúrozást. Megnehezíti a továbblépést, még több fájdalmat okozhattok egymásnak, és valamelyik vagy akár mindkét fél sérülni fog. Jobb ezt elkerülni!

 

 

Stalkingolás on?

 

A közösségi média korában egy szakítás sem olyan egyszerű. Hiába teszel meg mindent azért, hogy ne fussatok össze a volt pároddal, a social media oldalakon akarva-akaratlanul is belefuthatsz a profiljába. Ha már ott vagy, igazán nehéz megállni, hogy ne görgess végig a képein, és annál is nehezebb, hogy ne írj neki…

Ez különösen akkor lehet zavaró, ha volt párod azóta újra szerelmes lett, és elárasztják az üzenőfalát az új kedvessel készült közös képek. Te majd felrobbansz a féltékenységtől, de egyszerűen nem tudod megállni, hogy ne nézd. 

Sajnos nincs túl sok megoldás, egyszerűen csak muszáj önfegyelmet tanúsítani, és abbahagyni a folyamatos követést. Lehetséges, hogy ártatlan szórakozásnak tűnik, de tulajdonképpen ezzel még jobban megnehezíted a saját helyzetedet, és lassabban fogsz tudni túllépni a szakításon. Szerencsére a közösségi oldalakon már számos olyan funkció van, amelyek segítségével korlátozhatod, hányszor látod a másikat, esetleg le is tilthatod, így a lehetőség sem lesz meg arra, hogy csekkold a bejegyzéseit. 

 

Ne faggasd a közös ismerősöket!

 

Egy párkapcsolat során a felek rendszerint bemutatják egymást családjuknak, barátaiknak, ismerőseiknek. Az évek során közös baráti kör alakulhat ki, ahol mindkét felet ismerik és szeretik. 

Egy szakítás után nem csak ti, de barátaitok is nehéz helyzetben vannak. Hiszen tudják, mennyire nehéz nektek, de fogalmuk sincs, hogyan segíthetnének, melyikőtökit is kellene támogatniuk. 

Ha folyamatosan arról faggatod őket, hogy találkoztak-e az exszeddel, tudnak-e róla valamit, akkor azzal nem csak magadat, de őket is kellemetlen helyzetbe hozod. Nekik rossz lesz, hiszen nehezen fognak tudni dönteni arról, hogy elhallgassanak bizonyos dolgokat előled, vagy megosszanak veled mindent, de esetleg számoljanak a másik haragjával. Te pedig csak magadnak okozol felesleges fájdalmat. Hiszen szeretnél róla tudni, hogy a másik boldog, továbblépett, esetleg már új párja van? Felesleges körök, amik csak plusz fájdalmat okoznak. 

 

Felejtsd el a randizást!

 

Egy szakítás után rendkívül furcsa ismét egyedül lenni. Ha hazaérsz, nem vár senki, ha problémád van, egyedül kell megoldanod, ha örülsz, nincs kivel megosztanod. Mégis, nem a legjobb ötlet ilyenkor azonnal belevetni magad egy új kapcsolatba. 

Ha nem sikerült lezárnod magadban a volt szerelmedet, akkor az kihathat az új kapcsolatra is. Előfordulhat, hogy a másik tulajdonságait fogod keresni az új párodban, esetleg hasonló szokásokat szeretnél kialakítani, vagy nem fogod érteni, hogy miért annyira más, mint az előző. Az új féllel szemben is tiszteletlenség, hiszen senki sem érdemli meg, hogy másodikként kezeljék. Ráadásul ezt nem lehet a végletekig tagadni, így előbb-utóbb rá fog jönni ő is, hogy még nem zártad le a múltat, ami újabb szakításhoz vezet. Két szakítással sokkal nehezebb megbirkózni, mint eggyel!

 

 

Akármennyire is elveszettnek érzed most magad, emlékezz rá, hogy ez nem fog örökké tartani. Lehetséges, hogy hónapok kellenek majd ahhoz, hogy visszanyerd a régi önmagadat, de előbb-utóbb el fogsz érni oda. Addig pedig próbálj minél kevesebb fájdalmat okozni magadnak és másoknak.