A válasz mindenkinél más és más. Van, aki romantikára vágyik, mások heves ágytornákra, megint mások folyamatos változatosságra. Vannak hálószobák, ahol visszatérő vendégek a szexuális játékszerek, máshova be sem tehetik a lábukat. Egyetlen egy dolog van, ami aduász, és nagy valószínűséggel javítani fogja az együttléteket. Legújabb blogbejegyzésünkből kiderül, mi ez!

 

Amire eddig biztosan nem gondoltál

 

Ha azt kérdezzük valakitől, mitől lesz jó a szex, akkor egészen biztosan eszébe jut néhány dolog: szerelem, romantika, szexi fehérnemű, játékszerek, extrém helyszínek, különleges pózok…

Bár ezek mindenképpen hozzá tudnak tenni az együttléthez, és változatossá tudják tenni a szexuális életet, van egy olyan dolog, ami sokkal többet számít. Ami nélkül szinte esélytelen, hogy mindketten elégedetten fogtok távozni a hálószobából. Ami ha nincs meg, akkor akár a kapcsolat a szakítás határára sodródhat. 

Mi ez? Hát a kommunikáció!

Elsőre talán a világ egyik legnagyobb baromságának tűnik. De ha belegondolunk, mindjárt nem is olyan nagy butaság! 

A kommunikáció egyszerűen kell a jó szexhez. Muszáj időnként beszélgetni arról, hogy ki mire vágyik, mennyire vagytok elégedettek, mi az, amit szívesen kipróbálnátok. Ahogy arról is, ha valami nem esik jól, vagy többször nem szeretnétek csinálni. Mindenkinek jól esik, ha megdícsérik, miért pont az ágyban ne adnánk egymásnak pozitív visszajelzést? 

Sajnos akármennyire is evidens, sokan megfeledkeznek arról, hogy beszélgessenek a szexről párjukkal. Ez aztán általában ahhoz vezet, hogy az egyik vagy mindkét fél elégedetlen lesz, ami szakítást vagy félrelépést eredményezhet. 

Felesleges kockáztatni a boldogságotokat, ha egy egyszerű szokás bevezetésével megoldhatnátok a problémáitok jelentős részét! 

 

 

Mi fog történni, ha elkezditek? 

 

Ha korábban nem igazán beszéltetek arról, ami a hálószobátokban történik, akkor elsőre mindenképpen furcsa lesz, talán egy kicsit zavarbaejtő vagy kínos is. Fontos, hogy ne egy olyan időpontot válasszatok, amikor mindketten fáradtak, stresszesek vagytok, vagy rohantok valahova. Legyen nyugodt légkör, ahol csak egymásra tudtok figyelni. 

Ha elkezdtek beszélgetni a szexről, akkor…

  • Képesek lesztek megérteni, hogy a másiknak mit jelent a jó szex, mi az, amitől beindul, mi az, amit nem kedvel
  • Egyre jobb lehet a szexuális életetek, hiszen tudni fogjátok, mi okoz örömet a másiknak
  • Kipróbálhattok olyan új dolgokat, amik még változatosabbá tehetik az együttlétet, vagy akár új kedvenc pózokat találhattok
  • A jó szex az egész kapcsolatotokra jó hatással lesz, kevesebb lesz köztetek a konfliktus és minden problémáról nyíltabban fogtok tudni beszélgetni
  • Nagyobb az esély arra, hogy együtt maradjatok, hiszen mindketten megkaphatjátok azt, amire vágytok

 

 

 

Mi van, ha balul sül el?

 

Bár az őszinte kommunikációnak sok előnye van, azért egy-két negatív következménnyel számolni kell, mielőtt belevágtok. 

Először is, benne van a pakliban, hogy kiderül, nagyon más dolgokra vágytok. Lehetséges, hogy amíg te a romantikus összebújásért vagy oda, párod nem veti meg a vad lepedőakrobatikát. Ilyen helyzetben előfordulhat, hogy hiába próbálkoztok, nem fogtok közös nevezőre jutni. 

Elképzelhető az is, hogy hiába próbálsz őszintén beszélni a szexről, párod teljesen elzárkózik tőle. Nem baj, ha első alkalommal így reagál, de ha folyamatosan próbálkozol, és mindig elutasít, akkor sosem fog előremozdulni a szexuális életetek. Ilyenkor érdemes elgondolkozni azon, hogy szeretnéd-e vele folytatni. 

Mindig figyeljetek arra, hogy pontosan fogalmazzátok meg a mondanivalótokat, és ne menjen át a beszélgetés egymás hibáztatásába! Ha az összes sérelmeteket egymás nyakába zúdítjátok, akkor a beszélgetés pont az ellenkező hatást éri el. 

 

Ennek ellenére mi azt mondjuk, ideje belevágni, és őszintén beszélgetni egymással arról, mire vágytok az ágyban!